Loffice Budapest BAH

Bring the Art Home (BAH)

Bring the Art Home kezdeményezésünk egy átfogó művészeti mentor program, amelyben fiatal képzőművészek inspiráló műveiből kiállítások jelennek meg vállalatoknál, munkahelyi környezetben, vidám megnyitókkal, kapcsolódó beszélgetésekkel, eseményekkel.

 

A pályázat célja idén is a pályakezdő és a már ismert kortárs képzőművészek érvényesülési esélyeinek megtöbbszörözése itthon és Ausztriában egyaránt, valamint a résztvevők bekapcsolása nemzetközi szinten is kiterjedt művészeti kapcsolati hálónkba.

 

Nagy sikerű programsorozatunk harmadik évéhez érkezett. Az elmúlt időszakban közel 100 művész portfóliója közül több mint 20-at választott ki a BAH mentor programjának szakmai zsűrije, melyeket a mintegy 15 hazai vállalat irodáiban és egyéb helyszíneken megrendezett vándorkiállításokon, közvetlenül a potenciális vásárlók, mecénások falain mutatott be művészetmenedzsmenttel foglalkozó csapatunk.

 

Közép- és nagyvállalatok kortárs gyűjteményének összeállításához nyújtunk kreatív és szakmai segítséget, miközben egyedülálló lehetőséget biztosítunk pályakezdő képzőművészek egy válogatott csoportjának az ismertség megszerzéséhez.

 

A BAH mentor programra idén több mint 150 magyar és külföldi művész adta be jelentkezését. Olyan művészek portfólióit vártuk, akik nyitottak arra, hogy alkotásaikkal egy nemzetközi közönség előtt is megmérettessenek, és akik a galériák és kiállítóterek falain kívül, vállalatok, alternatív aukciók, csereprogramok és art visit események világában is kipróbálnák magukat. A beérkezett portfóliókat idén is Winkler Nóra vezetésével, egy művészettörténészekből, kurátorokból, műgyűjtőkből és művészekből álló szakmai zsűri bírálja el, amelynek a korábbi években már tagja volt Aknai Katalin művészettörténész és műértő, Nemes Attila, a Fictionlab és Kitchen Budapest kurátora, valamint Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria vezetője is.

 

 

 

Az idei zsűri névsora

 • Szűcs Alexandra, az ELTE néprajz szakán végzett 1993-ban. Kilenc évig dolgozott a Néprajzi Múzeum gyűjteményi főosztályán muzeológusként. Két gyermek édesanyja. Férjével közösen fiatal alkotók támogatása céljából műteremházat működtetnek, valamint a kortárs magyar művészek munkáit tartalmazó Szűcs-gyűjteményt kezelik.

 

 • Topor Tünde,  művészettörténész, művészeti író, a 10 éves Artmagazin alapítója és főszerkesztője, a Művészetek Palotája, valamint fontos intézményi és magángyűjtemények tanácsadója.

 

 • Somogyi Hajnalka, független kurátor. Az ELTE Művészettörténet Tanszékén diplomázott, a New York-i Bard College Center for Curatorial Studies képzésén M. A. fokozatot szerzett. 2001-2006 között a Trafó Galéria vezetője, ez idő alatt a Dinamo és az Impex független kiállítóhelyek társalapítója. 2009-2012 között a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum kurátora.

 

 • Winkler Nóra, a LOFFICE művészeti vezetője, televíziós és rádiós személyiség, számos hazai és külföldi művészeti program vezetője, kulturális újságíró, művészeti tanácsadó, aukcionista, moderátor, évekig az Octogon Magazin gazdasági vezetője volt. Első könyve: Csillagtúra (2011) - képzőművészetről, aukciókról, médiáról és saját életéről.
  A Bátor Tábor Alapítvány kortárs jótékonysági árveréséne vezetője. Rádiós és televíziós műsorvezető és szerkesztő: Kultúrház – a Magyar Televízió kulturális műsora, Luxor-show, Szélesvászon – filmes magazinműsor, Közeli – MTV kulturális híradója, Danubius Rádió, Sziget TV, Radio Café stb.

 

 •  Marcell Esterházy, Párizsban élő képzőművész.Magyarországon az acb Galéria képviseli.
  http://www.esterhazymarcell.net

  Fontosabb kiállítások:
  2012   Past In progress, Liget Galéria, Budapest
  2012   The Discovery of slowness II, Gallery HIT, Bratislava, Szlovákia
  2012   A hang szabadsága. John Cage a vasfüggöny mögött, Ludwig Múzeum, Budapest
  2012   Az idő mintázatai, acb Galéria, Budapest
  2009   Left to Right, The Katzen Art Center, Washington, USA
  2008   v.n.p., Gallery Aline Vidal, Párizs, Franciaország

  Díjak:
  2010 AVIVA Művészeti Díj jelölés
  2009 Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíj
  2009 Stúdió Díj
  2004 Lucien és Rudolf Hervé Díj - a zsűri különdíja

  Művek közgyűjteményben:
  Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
  Magyar Nemzeti Galéria
  Fonds Communal d'art Contemporain (FCAC) Marseille, Franciaország

A BAH program jelentősége

Szeretnénk minél több művész számára biztosítani, hogy kulturális szinten egy jelentős esemény részeseként hozzáértő szakmai zsűri értékelje munkáikat, mivel az eddigiek során úgy tapasztaltuk, tevékenységünkkel a pályakezdő kortárs művészek érvényesülési esélyeit hatékonyan megtöbbszörözzük.

 

A hazai művészeti intézmények programjában szereplő legfiatalabb generációt felkaroló vállalatok (Aviva, Strabag díj) már rámutattak a magántőke jelenlétének szükségességére a művészet területén is. A művészek helyzetének javításában nagy szerepet játszhatnak tehát azok a cégek, amelyek művészeti mecenatúrával segítik a kortárs alkotók megismerését és piacra jutását.

 

Jellemzően olyan képzőművészek kiválasztását támogatjuk, akik eddig még nem jutottak jelentősebb szakmai bemutatkozási lehetőséghez, ugyanakkor alkotói tevékenységük művészeti szempontból is kiemelkedő.

 

A támogató program valódi bemutatkozási lehetőséget nyújt a fiatal tehetségeknek, akik hosszú múltra visszatekintő hazai és külföldi, elismert vállalatoknál állíthatják ki műveiket, megszólítva ezzel potenciális vásárló rétegüket.

 

A befogadó intézményeken kívül a kulturális szféra érdeklődése és jelentősebb médiumok (Népszabadság, Magyar Hírlap, HVG, Origo, Figyelő, Heti Válasz, Gazdasági Rádió, Kossuth Rádió) folyamatos sajtóvisszhangja is a program sikerességét bizonyítja.

 

A 2013-as év BAH művészeit január 31-én hoztuk nyilvánosságra.

 

Nyerteseink ABC sorrendben:

 

 • Kerekes Gábor
 • Klenyánszki Csilla
 • Magyarósi Éva
 • Miklós Hajnal
 • Süveges Rita
 • Szabó John Jr.
 • Andreas Werner
   

Jó utat és sok befogadót kívánunk a műveknek!

Csatlakozz a LOFFICE Art Network-höz!

 

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!