Loffice Budapest EGY KÉP - EZER SZÓ // Tibor Bozi @Loffice

Egy kép - ezer szó 
Sztárok – fotográfusa Budapesten

A nemzetközi magazinfotózás fenegyereke, a 40 éve külföldön élő Tibor Bozi egy meetup erejéig hazaérkezik! Ha érdekelnek a sztárfotózás kulisszatitkai akkor május 22-én itt a helyed! 

Bozi mesél kalandjairól, hírességekről, a nemzetközi fényképészeti és médiakultúra világában kialakult reformokról, az optikai törvények felhígulásáról, a magazinok harcáról, a 9/11 médiavilágra gyakorolt hatásáról, jövőbeni terveiről és még sok másról.

Boziról: 1977-ben távozott Németországba egy autó csomagtartójában. Eleinte asszisztensként járta a világ városait, ideértve Rómát, Barcelónát vagy éppen Miamit. Első jelentősebb munkái az avignoni színházfesztiválon készültek.

1989-től számos híres magazin, mint a Vogue, az Elle vagy a Harper’s Bazaar számára készített magazinfotókat. Ekkor ismerte meg az akkor már híres fotógráfust, Lynn Goldsmith-t, aki miután felfigyelt egyedi fotózási stílusára szerződtette őt az LGI nevű világhírű ügynökségébe. (Az LGI 1994 után Corbis néven működött, majd 2016-ban a kínaiak 2,5 milliárd $-ért megvették.)

Itt kezdődött Tibor pályájának következő állomása a nemzetközi fotós karrier, hiszen a 90-es évek közepétől a München–London–New York tengelyen tevékenykedett. Ez idő alatt, olyan hírességekkel dolgozhatott együtt, mint a Guns ‘n’ Roses, Marilyn Manson, Dr. Dre, a Red Hot Chili Peppers vagy 1992-ben Donald Trump. 2016 júniusában kapott egy ajánlatot a New York times archive / redux részéről, ahol azóta is dolgozik.

Mottó @Bozi: “Treat so-called stars respectfully without respect.”
Web @Boziwww.tiborbozi.com

FACEBOOK
 

Esemény időpontja: 2017. május 22. (18:00 – 20:00)
Esemény helyszíne: Loffice (1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.) // CLOUD event space

A meetup ingyenes, ám regisztrációhoz kötött! 
Itt jelentkezz: mate.nadi@loffice.hu

Információ

Taste Loffice

Tudj meg többet!

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!