Loffice Budapest Hírek A nem mobiltól a mobilig, azaz mikortól...

A nem mobiltól a mobilig, azaz mikortól hordozható egy telefon?

A nem mobiltól a mobilig, azaz mikortól hordozható egy telefon?

Címkék: fun
04
22

A mobiltelefonok történelmén vezetett minket végig a The Daily Beast nevű honlap a háborús idők telefonjaitól napjainkig. A méret mindegy, csak mobil legyen.

Az egyik legelső mobiltelefon nem volt más mint egy több mint tizenhét kg-os hátizsák, ami FM rádióhullámokat használva majdnem 5 kilométeres körzeten belül tette lehetővé a kommunikálást. Kistestvére nagy könnyebbséget hozott a katonák életébe, ugyanis már „csak” két és fél kilót nyomott, azonban hatósugara is csak 1600 m-ig terjedt.

 

 

 

1973-ban Martin Cooper mérnök megalkotta az első igazán hordozható telefont. A három hónapos munka eredménye húsz percig bírta töltés nélkül.

 

 

Az első kereskedelmi forgalomba hozott mobiltelefonra 1983-ig kellett várni. A majdnem négyezer dollárért árult készülék 30 percig bírta a hordozható létet. Öt évvel a megjelenése után még mindig csak 340 213 mobiltelefontulajdonos volt az Egyesült Államokban.

 

 

1998-ban mobiltelefonpiac legnagyobb előállítója a finn Nokia belépett az okostelefonok piacára Nokia 9210-es modelljével. Ez volt az első készülék, amely egy operációs rendszert és egy telefont kombinált. 2002-re egybillió okostelefont adtak el a világon, ez a szám 2006-ra megduplázódott.

 

 

Az első Iphone-t 2007-ben mutatta be a világnak Steve Jobs és ért el ezzel átütő sikert az érintőképernyős okostelefonok piacán. Az eredeti Iphone 6,1 millió példányban adták el, az Apple legjobban menő terméke lett.

 

 

2012-re az összes eladott mobiltelefon felét okostelefonok teszik ki. És ekkor állt elő a taiwani HTC One nevű modelljével, mellyel egy új kategóriát a „szupertelefonokat” kívánják megalkotni.

 

 

(a képeket is az eredeti cikkből emeltük át)

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!