Loffice Budapest Hírek CEE Lift Off: Fények, zene, tapsvihar és...

CEE Lift Off: Fények, zene, tapsvihar és ováció

CEE Lift Off: Fények, zene, tapsvihar és ováció

06
10

Június 3-án elérkezett a nagy nap. Több hónapnyi szervezés, sajtózás és promóciós munka után feltehettük az i-re a pontot, a Loffice és az OXO Labs közös startup versenye, a CEE Lift OFF célegyenesébe ért.

Június 3., 15 óra. Kata és Regi magas fordulatszámon pörgött, de magabiztosságuk már előre vetítette az esemény sikerét. Panni is megérkezett Berlinből, és bécsi kollégánk, Mariann is befutott. Máté csillogó szemekkel és kellemes izgalommal várta a rá váró feladatokat, tekintve, hogy először vett részt startup verseny-lebonyolításban. A megannyi szöveg- és hírlevélírás, Facebook-megosztás után ez igazi jutalom volt.

16 óra. Gyors eligazítás után a hallban vártuk a versenyzőket Reginával, majd irány a backstage. Tökéletes pontosság, időben megérkezett a 10 shortlistes: a francia MyCG, az osztrák Zoomsquare és DefectRadar, valamint a magyarok: a MIXYlabs Mashroom, Battlejungle, Barion, SEON, Prelife, CX-Ray és a BOOKR Kids. Kezdődhetett a próba, Kata és Viktor a technikát hangolta, és a fáradt technikusokat szelídítette, a műsorvezető Kent Height pedig a csapatokat készítette fel a koreográfiára.

 

A 2016-os CEE Lift Off döntősei és zsűrije

A 2016-os CEE Lift Off döntősei és zsűrije

 

17 óra. Pannival és Mariannal a zsűritagokat vártuk a bejáratnál. Andreas Schwarzenbrunner (Speedinvest), Andrej Kiska (Credo Ventures), Balogh Péter (Power Angels), Botond Szabolcs (Power Angels), Késmárki László (Power Angels) és a társszervező Oszkó Péter (OXO LabsPower Angels) is hamarosan befutott. Hátul a backstagben Kent őket is felkészítette a showra.

A színfalak mögött a pitchelők izgatottan mozgolódtak. Egy szőke lány járkált, kezeit tördelve, folyamatosan mormolta magának a pitch szövegét. Érthető volt a versenyzők lelki állapota, hisz a győzelem sorsfordító lehet. A Power Angels 150 ezer eurós befektetési ajánlatával minden álmuk karnyújtási közelségbe kerülhet. Sikeres üzleti előmenetelükre pedig az OXO Labs féléves akcelerációs programja a garancia. És hogy ezt a fantasztikus félévet a lehető legjobb közegben tölthessék, a Loffice biztosít számukra egy munkaállomást a Paulay Ede utcai központban. A Duelbox jóvoltából a nézők a helyszínen azonnal értékelhették a startupokat, így a közönségkedvenc is részesült különdíjban: nekik a régió egyik leginnovatívabb ügyvédi irodája, az Oppenheim nyújt segítséget jogi kérdésekben. A Crowdfunding különdíj nyertese az év PR ügynökségének, az Uniomedia-nak teljes PR támogatását élvezheti crowdfunding kampányuk véghezvitelében.

18 óra. 300 ember várta a showt. 3, 2, 1. KILÖVÉS! Kent jólöltözött Tarzanként lendült fel a színpadra, brit lazaságával azonnal feltüzelte a közönséget. Fények, zene, tapsvihar és ováció. Bevonultak a dzsungelbe a „nagyvadak” is: a hat zsűritag drámai zene kíséretében foglalta el a helyét.  Szaktudás és tőkeerő egy asztalnál. Kent kíméletességre kérte a zsűrit, de azzal mindenki tisztában volt, hogy képesek ízekre szedni a versenyzőket, ha a szükség úgy kívánja.

Három perc pitch-session, majd három perc a zsűri karmai között - mindössze ennyi ideje volt a versenyzőknek, hogy bebizonyítsák, ők a legérdemesebbek a fődíjra.

Első sorból néztük a showt. A jó hangulat és vidámság mellett a feszültség mégis tapintható volt, habár ez a pitchelőkön alig látszott. Közben a kivetítőkön pörögtek a közönség értékelései. A legtöbb startup kényelmesen kihasználta a 3 perc adta lehetőségeket, de volt, akinek kevesebb idő is elegendő volt, hogy megtartsa beszédét.

Elérkezett a döntéshozatal ideje. A zsűri visszavonult, Mariann és Máté már az öltözőben várta őket. Gyors értékelés, eszmecsere, meglettek a győztesek. Máté visszasietett babzsákjába, hogy testközelből láthassa az arcokat.

20 óra 10 perc. Felsorakoztak a versenyzők. Először a különdíjasok. Audience Award. A közönség a Battlejungle csapatát ítélte a legjobbnak. A cég a HR tréningszolgáltatások alapjaiban történő megreformálását célozza meg játékokkal, versenyekkel és sporttal, hogy az irodákat egy sokkal szórakoztatóbb közösségi helyekké alakítsa. Ők az Oppenheim jogi szaktudásával lettek gazdagabbak.

Special Crowdfunding Award. Az díjról szóló oklevelet az Uniomedia jelenlévő munkatársa adta át a MyCG képviselőjének. A francia székhelyű cég egy ruhába építhető EKG fejlesztésén dolgozik, amely a kardiovaszkuláris betegségekben szenvedők mindennapjait  könnyítheti meg. Rájuk egy crowdfunding kampány vár, amelynek sikeréről maga az Uniomedia csapata gondoskodik.

Grand Prize. Bár mi már megtudtuk, hogy ki a fődíj nyertese, mégis izgatottan vártuk a kihirdetést. Kent a monitorra sandított… Hatásszünet. BOOKR Kids. Fények, zene, tapsvihar. A cég alapítója, Horváth Dorka üdvrivalgásban és örömkönnyekben tört ki, ugrándozva lépett le az emelvényről és Kent nyakába borult.

Akárcsak a startupok, a szervezők is megálmodták, megszervezték és létrehozták a CEE Lift Off versenyt. Kivételes teljesítmény ez is. Hálásak vagyunk, hogy mindennek a részesei lehettünk.

Gratulálunk minden nyertesnek és résztvevőnek! Reméljük, jövőre is hasonló sikereket érünk el együtt!

 

A CEE Lift Off szervezői csapata

 

Photo credit: Oszkó Máté

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!