Loffice Budapest Hírek CEE Lift Off! Locca! lett a végső befutó

CEE Lift Off! Locca! lett a végső befutó

CEE Lift Off! Locca! lett a végső befutó

04
09

Az elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására specializálódott osztrák Locca! nyerte meg a régió egyik legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!-ot. Az SM 2015 konferencia keretei között megrendezett nemzetközi esemény végső győztese 15.000 eurós finanszírozásban részesül, valamint Budapest leginnovatívabb irodájaként számon tartott Loffice falai között vehet részt az OXO Labs fél éves akcelerátor programjában.

Az OXO Labs és a Loffice által indított startup versenysorozat első győztese a Locca! lett. Az osztrák cég a világ legkisebb és legokosabb lokáció meghatározó eszköze, amelyet elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására fejlesztettek. Az applikáció segítségével interaktív térképen követhetjük nyomon a keresett személy vagy tárgy helyzetét. Aktiválható led fény, beépített csengő és eszközbe integrált okostelefon segít a keresésben. Az alkalmazás segítségével a felhasználónak többek között biztonsági zónák meghatározására is lehetősége van, amelyet elhagyva azonnali értesítést kap az eltűnt személy/háziállat/tárgy hollétéről.

 

A Bán Zoltán (Tőkepartner Kockázati Tőkealap-kezelő), Christoph Prinz (angyalbefektető), Jaroslav Trojan (Credo Ventures), Marc Sommer (Deutsche Telekom) és Marius Ghenea (3TS Capital Partners) neveivel fémjelzett zsűrinek nem volt könnyű dolga, a shortlistesek a startup világ merőben eltérő piacait képviselték. Az öt magyar, két osztrák, egy ukrán, egy szlovák és egy szlovén induló vállalkozás között ott volt a Tinder babérjaira törő társkereső app, a Jingle, az érintés nélkül működő kapcsolókat fejlesztő Anigmo, a Handy Smart TV okos távirányító fejlesztése, a Vita Infinita online családtag-felkutatója, valamint a SignAll csapata által készített, a siketek kommunikációját megkönnyítő alkalmazás.

 

A díjátadón Marius Ghenea ismertette a szempontrendszert, amelyek között szerepelt az ötlet újdonságértéke, a versenytársak és a termékeiktől, szolgáltatásaiktól való eltérés bemutatása, az üzleti és marketing terv összegzése, az elérendő piac mérete, nemzeti és nemzetközi szinten.

A startup show lebonyolítását a Duelbox interaktív közönségélmény csapata támogatta, amelynek segítségével a nézők is zsűrizhették a startupokat, valamint az Ukrajnából Skype-on bejelentkező versenyző is úgy érezhette, ott volt a helyszínen.

 

A közönségszavazást a SignAll csapata nyerte, akik a Budapesten és Bécsben egyaránt székhellyel rendelkező Oppenheim ügyvédi irodától részesülnek jogi tanácsadásban.

 

Az esemény hangulatát a beyondmedia.uk.com ügynökség vezetője, a Magyarországon élő angol moderátor, Kent Height biztosította.

 

A győztes az OXO Labs által biztosított fél éves akcelerátor programban történő részvétel mellett 15.000 eurós finanszírozásban is részesül, valamint Budapest leginnovatívabb irodájában, a Lofficeban tölthet el 6 hónapot.

 

A CEE Lift Off! shortlistesei:

·      Anigmo - www.anigmo.com

·      Exelean - www.exelean.com

·      Gatherer - www.gathererapp.com

·      Handy Smart TV - www.handysmart.net

·      Jingle - www.letsjingle.com

·      Locca - www.locca.com

·      SignAll - www.projectsignall.com

·      SpringTab - www.springtab.com

·      uStamp - www.ustamp.hu

·      Vita Infinita - www.vitainfininita.org

 

Nagyfelbontású fotók az alábbi linkről tölthetők le:

https://www.dropbox.com/sh/yy48b3zz0z4k2ya/AACz5n_w_NLMmiGPN6kT6euka?oref=e

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!