Loffice Budapest Hírek Street art a nagyvilágból

Street art a nagyvilágból

Street art a nagyvilágból

Címkék: art, fun
04
17

„Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.” William Shakespeare 16. századi üzenete a mai kor street art festői számára így is szólhatna: Vászon az egész világ, és művész benne mindenki, aki kicsit is tud bánni a festékszóró spray-k flakonjaival.

És milyen igaz. Világszerte egyre elterjedtebbek azok az utcai alkotások, amik mosolyt csalnak az arcunkra, vagy egyszerűen csak szemünknek és lelkünknek jól eső darabok. Nem azok a graffiti felírások, amikről mindenki úgy véli, hogy kár volt érte a festék, vagy pedig a köztulajdont rongálják.

 

Több internetes oldal is foglalkozik a témával és összegyűjti különböző művészek munkáit, legyenek azok falon, villanypóznán, konténeren, betonon, vagy olyan elképzelhetetlen helyeken, amiknek csak a fantázia szabhat határt. Ezekből szeretnénk válogatásokat rendezni, és megmutatni nektek őket. "Mert a művészet az utcán hever, csak meg kell találnunk"- vallotta Marcel Duchamp is annak idején.

 

A Street Art Utopia minden hónapban kiválaszt 10 neki legkedvesebb munkát. A márciusi válogatásában szemet szúrt egy kép, aminek címe Batman és Robin csókolózik. A festményt Párizs utcáján készítette memeIRL néven az alkotó.

 


 

…és még több memeIRL, bár leginkább mesehősöket örökít meg, más vicces figurák is megtalálhatóak a falain.

 

 

memeIRL többi munkáját itt találhatjátok: 

memeirl.tumblr.com

http://www.facebook.com/memeIRL

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!