Loffice Budapest Hírek Taiji tanfolyam @Loffice // 04. 26.

Taiji tanfolyam @Loffice // 04. 26.

Taiji tanfolyam @Loffice // 04. 26.

04
25

Keddenként délelőtt 8:45 órai kezdettel Taiji tanfolyamot szervezünk a Loffice-ban Dr. Lu Guangyi Mester vezetésével, melyen a Yang stílusú Taiji 24 lépéses formát sajátíthatjuk el.

:: KÖVETKEZŐ IDŐPONT: ÁPRILIS 26. (KEDD) de. 8:45-10:15 ::

Az edzés díja: 2.500 Ft /alkalom (Loffice-tagoknak: 2.000 Ft /alkalom)
Helyszín: Loffice Budapest, Paulay u. 55. // CLOUD rendezvénytér, -1. szint
Jelentkezni a belsokungfu@gmail.com e-mail címen, fizetni a helyszínen készpénzben tudsz.
Érkezni 8:30-tól lehet.
Ajánlott öltözet: laza ruházat, vékonytalpú cipő, de sportcipő is megfelelő!

Kedvcsinálóként a videó: http://belsokungfu.hu/taiji-24-form/

Miután ezt a kezdő formagyakorlatot végigvettük, elkezdjük a páros gyakorlatok, a Taiji lökő kezek gyakorlását is, melynek lényege az “erő hallgatás”, az ellenfél erejének érzékelése: http://belsokungfu.hu/taiji-tuishou/

Bővebb info: http://belsokungfu.hu/

Lu Mester tanításának értéke többek között abban rejlik, hogy hagyományos kínai orvosként az emberi test működését és az egészség megőrzésének ősi kínai módját igazán mélyen ismeri, ugyanakkor – hiteles mestereinek köszönhetően – tradicionális, alkalmazáscentrikus kungfuja a gyakorlatban is használható, valódi harcművészeti értéket képvisel. Mindezt pedig eredeti formájában, hagyományos módszerekkel adja át tanítványainak, ami Európában igazi kuriózum! 

A Taiji-t ma már elsősorban egészségmegőrző céllal gyakorolják, tulajdonképpen aktív Qigong-nak (chikung) is tekinthető, ugyanakkor a harci alkalmazások is felfedezhetők benne, hiszen belső stílusú harcművészet. Míg a külső stílusokra a keménység, a fizikai erő használata jellemző, a belső stílusok a belső erő használatán alapulnak, és nagy hangsúlyt kap bennük az egészségmegőrzés. Gyakorlásuk során a lágyságban megnyilvánul a keménység, a keménységben pedig a lágyság (yinyang), fontosabb az éberség, az ellenfél érzékelése és az ellenfél viselkedése szerinti gyors “változékonyság”, mint a fizikai erő. A gyakorlás nagyfokú tudatosságot igényel és az egész test összhangját, mely elvezet a szív, a szándék, a qi és az erő egységéhez. Mivel a figyelem mindig a mozdulatokon kell legyen, kiváló agytorna és stresszoldó módszer is egyben!

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!