Loffice Budapest Hírek A Loffice és a Distinction kapta az Év...

A Loffice és a Distinction kapta az Év Irodája Design Díját

A Loffice és a Distinction kapta az Év Irodája Design Díját

02
13

9 méter belmagasság. A tárgyalóba egy függőhídon át vezet az út. Alatta egy mentőrepülőgép méretarányos modellje szeli át a teret és a falon egy bicikli küllői közé szerelt óramű mutatja az időt...

 

Nagy a forgalom! A látszó téglafalak előtt az Austrian Airlines jobb időket látott cateringes kocsijaiban sorakoznak a kávés bögrék. Az öntött beton padlón popcorn gép gondoskodik a kellő szénhidrátbevitelről. Utóbbi elengedhetetlen elem, hiszen mozizni is lehet a 250 négyzetméteres egykori műanyagfeldolgozó gyárban. Ezt díjazta az iroda.hu zsűrije, amikor a Distinction és Loffice csapatának ítélte meg a belsőépítészetért járó díjat. A reflektorfényben egy hely, amellyel kapcsolatban az egyik ott dolgozó kolléga az állásinterjú után csak annyit mondott: „Itt akarok dolgozni!”

 

 

 

 

A Paulay Ede utcai Loffice Coworking megnyitását követően, az alapító testvérpár, Klementz Panni és Kata a Salétrom utcai polimer gyár és a szomszédos lakóépület átépítésén dolgozott. A gyár tőszomszédságában található földszintes, leromlott állapotú társasház elbontásával kezdődött a munka. A lakóépület tetőgerendáiból asztalok készültek a Loffice egyedi bútoraiként újjászületve, a gyárcsarnokra pedig Paládi Ádám építész készített olyan tervet, ami lehetővé tette, hogy az ipari ingatlan eredeti formáját nyerje vissza, a ’60-’70-es évek torzításait letisztítva.

 

 

 

 

 

 

 

2010-ben alapította meg három, műszaki egyetemet végzett fiatal, Orosz Bálint, Kapui Ákos és Zöld László a Distinction nevű, mobilszofterver-fejlesztő startupot. Ennek ad otthont a Loffice által átépített, Az Év Irodája 2013 Design Díjjal elismert Salétrom utcai loft. A Distinction mára több millió felhasználót ér el saját okostelefon-alkalmazásaival. Termékeik közé tartozik a Cocktail Flow koktélalkalmazás, amelyre röviddel a megjelenése után a Microsoft amerikai vezetői is felfigyeltek. Továbbá, a Weather Flow nevű időjárás alkalmazás, amelyet 2013 végén a neves „The Verge” tech portál már a legjobb Windows Phone alkalmazások között tartott számon, és az AppFlow, a tematikus alkalmazáskeresést élménnyé varázsoló app, melyről az ismert, szilícium-völgybéli technológiai portál, a TechCrunch is cikkezett. Jelenleg a Distinction kollégái közvetlenül Budapestről a Red Bull, a Nokia, illetve a Skyscanner globális központjainak dolgoznak.

 

 

 

 

 

 

 

„Startupunk megalapításakor egy nagyon röviden megfogalmazható, ám annál fontosabb cél lebegett a szemünk előtt: legyen egy olyan hely, amiért szívesen kelünk fel reggel, és ahová jó bemenni dolgozni. Ezért is örültünk annak, hogy a coworking magyarországi úttörőivel, a Loffice csapatával alakíthattuk ki 2012-ben budapesti központunkat.” - emelte ki Orosz Bálint, a Distinction alapító CEO-ja. Egy megbeszélés a babzsákokon, egy házi bajnokság a csocsóasztalnál, egy háromdimenziós nyomtató, amely éppen Android figurákat gyárt, no és akkor még nem is beszéltünk a srácokról, akik egy négypropelleres quadrokoptert irányítanak a kertben. Egy hely, amelyet a Loffice-szal karöltve egy mára már 18 fős csapat alakított ki, egy hely, ahol a sokféleség érték és épít.

 

 

 

 

A Loffice elnevezés magában hordozza az alapítók, Klementz Panni és Kata ipari terek iránti elkötelezettségét, hiszen a nevet a Loft + Office szavakból alkották meg. Ennek megfelelően alakították ki és működtetik sikerrel 2009 óta a Zeneakadémia egykori kottanyomdájának Paulay Ede utcai épületében az első budapesti coworking irodát. Az igények növekedésére reagálva a beruházást további Loffice stúdió irodák követték a Király utában, majd a Sas utcában és a Distinction által bérelt Salétrom utcai ingatlanban. 2011 óta Bécs kreatív negyedében, a Schottenfeldgasse cipőgyárában nyílt meg a Loffice Wien, a határon átnyúló magyar-osztrák üzleti kapcsolatokat is erősítve, hiszen számos magyar vállalkozás teszi meg az első lépést a bécsi Loffice segítségével. A Loffice modell működésének eredményességét számos díj igazolja, 2010-ben az Év Fiatal Vállalkozói címet, 2011-ben az Év Zöld Irodája bronzérmet, 2013-ban a Design Management díjat ítélték a fiatal testvérpárnak.

 

 

 

 

 

 

 

„A Salétrom by Loffice irodával célunk egy olyan munkakörnyezet létrehozása volt, ahol az önmagukban rideg, végeláthatatlan ipari terek magas minőségű élmény faktorral párosulnak. A wow-faktor munkafolyamatba történő beépítése mind a Distinction, mind pedig a Loffice hitvallásának központi eleme. Büszkeséggel tölt el minket, hogy tereinkből olyan világszínvonalú startupok indulnak el a globális hírnév irányába, mint a Distinction csapata” – mondta Klementz Kata a Loffice társalapítója.

 

 

 

 

Dr. Németh Edit, egyetemi adjunktus, a BME Ergonómia és Pszichológia tanszékvezető-helyettese, a zsűri tagja a következő impresszióit osztotta meg a díjról és annak odaítéléséről: “Az Év Irodája kategóriában 21 iroda pályázott. A pár fős irodáktól kezdve a több száz fős irodáig minden típus megtalálható volt. Az egymástól nagyon különböző piacon működő és más-más szervezeti kultúrával rendelkező cégeket nehéz lett volna összehasonlítani, így egy többlépcsős értékelő módszert dolgoztunk ki. A bírálat során 10%-al vettük figyelembe a közönség szavazás eredményét, 20%-al az irodák által a nevezés során megadott információkat, 30%-al a bérlők on-line kérdőívben megadott válaszait, 30%-al a helyszíni bejárás során szerzett tapasztalatainkat és 10%-ban a zsűri személyes benyomásait. Az online kérdőív 8 fő részből állt: 1. Az iroda kiválasztása, kialakítása; 2. Az irodafejlesztési projektben részt vevők; 3. Az egyéni munkahelyek kialakítása; 4. A dolgozók bevonása; 5. A munkaterek kialakításának jellege, összetétele; 6. A kommunikációs terek (formális, informális) kialakításának szempontjai; 7. Szociális helyiségek; 8. Hozzáadott plusz érték. A helyszíni bejárás során azt vettük figyelembe, hogy miként megvalósítható az irodába való bejutás, milyen a térszervezés és a fizikai környezet ergonómiai kialakítása, hogyan jelennek meg a vállalati arculati elemek, mennyiben ergonóm a bútorok kialakítása, milyen színvonalúak az iroda kommunikációs terei és szociális helyiségei, valamint a plusz hozzáadott értéket. Az a személyes véleményem, hogy nagyon jól felismerte a Loffice, hogy a coworking munkahelyek mellett kisebb irodák kialakítására is igény van. Rendkívül szerencsés a Loffice és a Distinction találkozása.”

 

 

 

 

“Alkotói folyamataink egyik sarokköve, hogy különleges élményeket hozzunk létre a felhasználóink számára. A kollégákkal valamennyien egyedi vizuális megoldásokra törekszünk, a design a mindennapi életünk része. Ezért is érezzük rendkívül megtisztelőnek a Design Díjat, mely talán egyfajta megerősítés is, hogy jó úton indultunk el.” - foglalta össze Orosz Bálint, a Distinction alapító-CEO-ja.

 

 

Az irodateret bemutató képeket Őry Dániel készítette. A rendezvényen készült fotókat az iroda.hu.

 

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!