Loffice Budapest Hírek Piknik, kockás abrosz, arcfürdő egy...

Piknik, kockás abrosz, arcfürdő egy müzlistálban

Piknik, kockás abrosz, arcfürdő egy müzlistálban

Címkék: art, exhibition, bah, fun
05
28

Megnyitott a LOFFICE és a SzerecsenDió együttműködésében létrejött BAH Tálalva kiállítás, két, közösségépítésben fanatikus csapat közös projektje. Képző- és konyhaművészet innovatív módon történő párosítása. 

Winkler Nóra, a BAH program kurátora a megnyitón elmondta, hogy a BAH Tálalva a Bring the Art Home 2013-as művészeinek kiállítása. Ahogyan korábban is, a művészek portfóliójából úgy válogatunk, hogy az anyag a befogadó térhez és intézményhez minél természetesebben kapcsolódjon.”

 

Winkler Nóra, Dömötör Csilla, Fancsikai Eszter, Kelementz Anna és Klementz Kata

 

Winkler Nórától első kézből értesülhettünk arról, hogyan is zajlott a kiválasztás folyamata és hogy milyen korán összefonódott a mentorprogram és a gasztronómia, hála a szintén zsűriző Szűcs házaspár konyhaművészetének. A jó hangulatú üléseken a 153 pályázó közül hét művészt választottak ki, akik közül mindenki kiállít ezen a tárlaton is. A falakon szereplő műveknél néhány esetben egyértelmű a gasztronómiai kapcsolat, például Kerekes Gábor Spoerri parafrázisánál, néhánynál azonban absztraktabb úton jutunk el a megoldáshoz, ahogy Andreas Werner Jéghegyei esetében.

 

Szabó John Jr.

 

Klementz Kata, a LOFFICE egyik alapítója beszélt arról, hogy az idei program során a hangsúlyt az értékpárokra helyezték. „Szeretnénk, hogy a program állomásai során a képzőművészetet egyéb, innovatív területek értékeivel párosítsuk, mint amilyen a minőségi gasztronómia.” Köszöntőjében elmondta, hogy céljuk a kortárs képzőművészet különféle közösségi vonatkozású terekbe integrálása, mint amilyen a SzerecsenDió. Ezt a Nagymező utcai százhúsz négyzetméteres polgári lakást, gondos és odafigyelő munkával alakították különleges gasztrótérré, ami berendezésével és neves séfekkel büszkélkedő konyhájával kiemelkedik a gombamód szaporodó lakáséttermek közül. Erős törekvése, hogy kulturális befogadótérré váljon, így jöhetett létre itt a BAH Tálalva kiállítás is.

 

 

A zsűrizés munkáját idén Esterházy Marcell képzőművész, Somogyi Hajnalka kurátor, Szűcs Alexandra magángyűjtő, Topor Tünde, Artmagazin főszerkesztő, Művészetek Palotája művészeti tanácsadó és Winkler Nóra a BAH művészeti vezetője végezte. A többfordulós egyeztetés eredményeképp a nyertes művészek: Kerekes Gábor, Klenyánszki Csilla, Magyarósi Éva, Miklós Hajnal, Süveges Rita, Szabó John Jr. és Andreas Werner.

 

 

A tárlat augusztus 30-ig előzetes egyeztetés után (office@loffice.hu) ingyenesen látogatható.

 

A képekért köszönet Edita Mažutavičiūtėnak és Pötinek!

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!