Loffice Budapest Hírek LOFFICE és a Teddy Bear

LOFFICE és a Teddy Bear

LOFFICE és a Teddy Bear

Címkék: art, fun
08
28

A LOFFICE Wien jelenlegi kabalaállata a Teddy Bear, aki több helyen feltűnik a falakon, ezért az jutott eszünkbe, hogy egy kicsit utánajárunk a plüssmackó eredetének.

A kismackók ma már elterjedt neve Theodore Roosevelttől, az USA 26. elnökétől származik. Roosevelt egy vadászaton medvét szeretett volna ejteni és mivel nem sikerült elejtenie a vadat, ezért egy medvebocsot a fához kötöztek, hogy megkönnyítsék az exelnök feladatát. A bocsot Roosevelt ugyan nem lőtte le, de mégsem menekülhetett. Ez az eset már akkor, 1902-ben elindította a Washington Post karikaturistájának, Clifford K. Berryman-nek a fantáziáját és megrajzolta a medvebocs figuráját, amely olyan kerekre és kedvesre sikeredett, hogy az akkori híradások az elnök mellett sokszor megjelenítették a bájos kelléket.

 

 

A fejét és végtagjait mozgató plüss Theodore becézett nevét a Teddy-t örökölte. Az első plüssmackót Margarete Steiff készítette el, amelyet New York-ban próbált meg értékesíteni, de nem járt sikerrel. Morris Michtorn később, a „roosevelti vadászat” élményének hatására édesség és írószer boltjának dekorációjaként a Teddy Beart választotta, amely hatalmas sikert hozott. A mackók jobban fogytak, mint az édesség vagy az írószer, ezért inkább bocsok árusításába fogott.

 

 

1906-ra az USA-ban őrjöngtek a mackókért, Roosevelt is felismerte a plüssben rejlő lehetőségeket, ezért az újraválasztási kampányánál már neki is saját kabalamackója volt.

 

 

1921-ben Christopher Robin Milne az akkori legnagyobb gyártó, az angliai The J. K. Farnell & Co. gyárból kapta első születésnapjára mackóját és ennek a mackónak a történetei elevenedtek meg később apja, Alan Alexander Milne Micimackó történeteiben. A történetben kisfiát a Christopher Robin nevet kapta. A két önálló regény Karinthy Frigyes fordításában terjedt el itthon, Micimackó és Micimackó kuckója néven. A regény először 1926-ban jelent meg, E. H. Shepard illusztrációival.

 

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!