Loffice Budapest Hírek Magyar sikerből tanul az Európai Parlament

Magyar sikerből tanul az Európai Parlament

Magyar sikerből tanul az Európai Parlament

Címkék: loffice, közösség
01
09

2013. decemberében Klementz Anna, a Loffice coworking társtulajdonosa – az Európai Bizottság és az Európai Parlament közös meghívására – a brüsszeli parlamentben a coworking technológiai startupokra és innovációra gyakorolt hatásáról tartott előadást, valamint megosztotta tapasztalatait arra vonatkozóan, hogy miként működtethető sikeresen a coworking modell.

 

 

Othmar Karas, az Európai Parlament alelnöke és Klementz Anna találkozása

 

 

Az Európa Parlament, majd az Európai Bizottság alelnökeinek megnyitójával és üzenetével vette kezdetét a „Coworking Europe, KKV-k és a vállalkozók alternatív működése” (Coworking Europe, an Alternative Way of Operating for SMEs and Entrepreneurs) címmel megrendezett, nemzetközi konferencia. Klementz Anna, a Loffice coworking társtulajdonosa, mint a közösségi irodaterek szakértője, Európa egyik legsikeresebb coworking vállalkozásának vezetője, az Európai Bizottság és az Európai Parlament meghívására tartott előadást a rendezvényen. Az eseményt több céllal rendezte meg a Bizottság: egyrészt felhívta a parlamenti döntéshozók figyelmét a közösségi irodaterek jelentőségére, másrészt kihangsúlyozta a coworking új technológiákat és vállalkozói kultúrát támogató, hiánypótló szerepét. A konferencia életre hívásával a Bizottság kijelentette az európai közösségi irodák iránti elkötelezettségét, egyben a téma képviseletével elismerte azt a hozzáadott értéket, amelyet a coworking jótékony gazdasági hatásával képvisel. A rendezvény keretében a Bizottság bejelentette a „Startup Europe coworking terek közösségének” életre hívását (Startup Europe coworking spaces Assembly), amely az új munkamódszer legnagyobb szakmai szövetsége lesz a kontinensen.

 

 

Montázs

 

 

„A 21. században a szomszédainkat sem ismerve, izoláltan élünk, miközben ha a környezetünktől segítséget kapunk, akár attól, aki a szomszéd asztalnál dolgozik, könnyebben sikerre vihetjük vállalkozásunkat. A közösségi irodahasználat a nyitott gondolkodást serkenti, a bérlők sokszínűsége által fogékonyabbá tesz a trendekre, és dinamikusabb fejlődést generál. Vállalkozók és startupok sokkal egyszerűbben tudják így megtalálni cégük munkatársait és vezetőségét. A közösség-alapú környezeten túl járulékos segítséget, jogi szolgáltatást és pénzügyi tanácsadást is igényelnek a cégek. A befektetői tőkének megágyazó mentoring szolgáltatások alapvető jelentőségűek ma már egy coworking iroda esetében, arról nem beszélve, hogy a környezettudatosság egyik mintája is, hiszen geotermikus fűtést, megosztott, zöld papíros nyomtatót, azonos irodateret, tehát csökkentett energiafelhasználást és újrahasznosított anyagokból készült bútorokat biztosítunk, valamint zuhanyzós öltözővel támogatjuk a biciklis közlekedést. A coworking tereknek köszönhetően a fogyasztói társadalmat felváltja a tudatos társadalom!” – emelte ki Klementz Anna előadásában, amelyben a közösségi irodaterek számos egyéb előnyére is kitért.

 

 

A konferencia előadói

 

 

A konferencián felszólalt még Jean-Yves Huwart a Coworking Net, Claudio Vandi a Silicon Sentier, Ramon Suarez a Betacowork Coworking Brussels és Christoph Fahle a Betahaus részéről, akik saját tapasztalataikat ismertették a témában.

 

 

Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke videó üzenetben üdvözölte a konferencia vendégeit

és fejezte ki a Bizottság elkötelezettségét a téma iránt

 

 

 

A Loffice Magyarországon elsőként nyitotta meg közösségi irodaterét, amelynek első helyszínéül egy belvárosi ipari ingatlan, a Zeneakadémia egykori kottanyomdája szolgál. Mára 5 helyszínen és 2 országban működik a modell, Budapesten 2009 januárjában, Bécsben pedig 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuját a Loffice Budapest és a Loffice Wien. Klementz Anna és Klementz Kata alapítók munkájának eredményességét többek között az „Év Fiatal Vállalkozója Díj” (2010), valamint a Design Management-díj (2013) is igazolta. Ezúttal az Európai Unió parlamentjének vezetősége és tagjai ismerték el a Klementz testvérek által nyújtott egyedülálló színvonalat.

 

 

 

Klementz Anna előadása az Európai Parlamentben

 

 

 

Rendezvényközpont

Tudj meg többet!

 

KÖZÖSSÉGI IRODA

Tudj meg többet!

 

LOFFICE BALATON

Tudj meg többet!